Lör 07 Okt 2023 19:00

The Mommyheads (US) + Support – Son of Johan

Kulturkvarteret Kristianstad,
I september kommer amerikanska indiekultbandet The Mommyheads till Kulturkvarteret. Oavsett om det är ditt favoritband sedan flera år tillbaka eller om du ännu inte har upptäckt bandet så är ni varmt välkomna denna kväll. Det blir tänkvärda texter, musikalisk kreativitet och massa spelglädje på scen – och vem vet, kanske även någon ny låt från deras kommande album Coney Island Kid.

The Mommyheads var en lysande stjärna på indierockscenen under mitten av 1990-talet! De kombinerade indierockens pulserande rytm med popens oemotståndliga melodier och den progressiva rockens djärva experimentella stil. Varje låt är ett mästerverk i sig, med briljant låtskrivande där varje instrument och harmoni talar för sig själv!

Tidningen Relix beskriver The Mommyheads som gudfäder till genren ”Baroque Prog Pop”.

Bandet bildades 1987 och gjorde snabbt avtryck på den legendariska musikklubben CBGB’s i New York. 1990 flyttade de ursprungliga bandmedlemmarna till San Francisco och förstärktes av Michael Holt på keyboard och sång, samt Dan Fisherman på trummor. Senare anslöt Jeff Palmer (känd från SST’s Sister Double Happiness) som basist. Det var denna bandsättning som verkligen visade sin briljans på albumet Flying Suit från 1994 och den älskade publikfavoriten Bingham’s Hole från 1995. Sedan bandets återförening 2008 har de släppt flera kritikerrosade album, som alla har nått höga placeringar på college-radiolistorna. Senaste albumet, Genius Killer(2022), är inget undantag och fortsätter att imponera på lyssnarna.