Fre 25 Nov 2022 19:00

Helt Klassiskt | Filip Korošec – Portals

Musik
Kulturkvarteret, Kristianstad, Bistroscenen


Helt klassiskt serien är helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet på Bistroscenen. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med gott på tallriken.

Filip Korošec

Filip Korošec är en av de mest intressanta och lovande slagverkarna i Sverige just nu. Han har framträtt över hela Europa, både som solist och i olika kammarensembler. Filip Korošec var den första mottagaren av det prestigefulla ”Marimba One Excellency Award”. Hans Repertoar spänner över allt från jazz till barock med förkärlek för nyskriven musik och elektronik.

För närvarande studerar han sin masterprogram på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för Joakim Anterot, Daniel Berg och Mikael Nilsson. Tidigare har han arbetat med bland andra Anders Åstrand, Anders Holdar, Katarzyna Mycka och Simon Klavžar.

Kvällens program:

Glass – Opening Abe – Prism?

Deane – Mourning Dove Sonnet,  Sueyoshi – Mirage pour Marimba, Maier -Solea, paus-

Bach – Gigue ur svit för luta e-moll, Gerassimez – Asventuras, Chopin – Regndroppspreludiet, Berg – Variations on Swedish folk Songs, Psathas – Etude from One study, One Summary, Hamilton – Portals, Arrangör: Musik i Syd och Kristianstads kommun