Lör 20 Nov 2021 15:00

Afternoon Jazz - Josefin Lindstrand

Musik
Kulturkvarteret, Lilla Salen, Kristianstad

Afternoon Jazz - Josefin Lindstrand

Med en röst som ekar av kristallklara skandinaviska sjöar och genom den mörka mystiken av den svenska skogen skapar jazzsångerskan Josefin Lindstrand musik som frestar dig att följa med till hennes barndomsminnen. Josefin Lindstrand är en hyllad jazzsångerska, kompositör och pianist. Josefin har varit en av Skandinaviens ledande sångerskor på jazzscenen i mer än 15 år. Under åren har hon mottagit ett flertal utmärkelser som bland annat – "Bästa jazzartist i Sverige", "Bästa jazzkompositör" av Sveriges Broadcasting Corporation, och fått en dansk Grammy!

I år släpper hon sitt nya album Mirages by the lake under sensommaren. Albumet tar med dig på en musikalisk resa tillbaka till Josefines barndomsminnen, till de mörka och äventyrliga skogarna och kalla dolda sjölandskapen i Sverige.

Förutom sin egen musik skriver Josefine också stycken för körer, storband och film.
Josefin har även ackompanjerat ett stort antal artister som Petra Marklund, Veronica Maggio, Laleh, och Jonathan Johansson.

”Hon är något av ett fenomen Josefine Lindstrand, med sina fabulöst fantasirika låtar, sitt teatrala utspel och sin fenomenalt spännande röst”
Ulf Johanson (Lira Musikmagasin Sverige)
While we sleep Medverkande: Josefine Lindstrand - Sång Jonas Östholm - Piano Gunnar Halle - Trumpet Pär-Ola Landin – Kontrabas Fredrik Myhr - Trummor, Pad & Computer