Lör 04 Dec 2021 16:00

Romeo & Julia kören "Julkonsert"

Musik
Kulturkvarteret, Stora Salen, Kristianstad

Romeo & Julia kören "Julkonsert"

Garanterad julstämning utlovas när Romeo & Julia Kören blåser liv i den traditionella julmusiken med sina sceniska tolkningar.

Konserten ljuder av toner från medeltiden och renässansen och även julsånger från modern tid. Sångerna bär starka budskap och påminner om varför julen är vår största högtid. Romeo & Julia Kören sveper in publiken i ett mjukt täcke av musik, kärlek, skratt och värme.

Tomtarna, Lucia och de tre vise männen får plats på scen men gör inte alltid som man tänkt sig.

Julkonserten med kören har spelats för utsålda hus på Dramaten sedan 2005.”Kören ger oss både välkända julmelodier och sådant som bryter sig in från oväntat håll. Julen kan inte anklagas för att vara minimalistisk, men Romeo & Julia Kören hittar det eleganta i jultraditionen, utan att mista stämningen. Som att dricka glögg ur ett champagneglas.” - Gefle Dagblad ”Det är en av de bästa julkonserter jag har sett, med en kvalitet så mycket högre än hos de många plastiga paket som turnerar i landets konserthus under december. Julstämningen infinner sig direkt.” - Arbetarbladet. Biljetter släpps i slutet av juni.