Tor 27 Juni 2024 19:00

Moraeu

Tivoliparksscenen, Kristianstad
Strandhugg med Moraeu
Bandet Moreau fick sitt stora genombrott i TV4s hyllade serie “Bröderna Noréns Underbara Resa”, där den då 14-åriga Theo Moreau tillsammans med band charmade och hänförde tittarna med sin musikalitet och starka uttryck.

Moreau, som framförallt är kända i bluegrasskretsar för sin musikfestival Grenna Bluegrass Festival som de drivit sedan 15 år tillbaka, har musiken i sitt DNA. Under tre generationer har genuiniteten varit signumet och själen i det de skapar. Inspirationen kommer ifrån allt från 1800-tals folkmusik till modernare Americana. Men själen i musiken är alltid viktigast att förmedla för dem.

Efter framgången i TV har Moreau gästat Viktor Norén på flera spelningar runt om i landet och dragit stor publik på sina egna konserter, både på hemmaplan och på ikoniska platser som Nalen i Stockholm. Senast sågs de på Cirkus när de medverkade i en hyllningskväll till Pugh Rogefeldt. Med fler liveframträdanden till sommaren och ett debutalbum i sikte, är Moreau redo att fortsätta sin musikaliska resa.

Bandet Moreau består av Theo Moreau, (Sång/gitarr), hans far Erik Moreau (Banjo/gitarr), farbror Gustav Moreau (Gitarr) och Gabriel Fong (Kontrabas).

“Jag har varit aktiv i musikbranschen i 20 år men har nog aldrig upplevt sådan ren och rå talang som Theo Moreau och hans familj” – Viktor Norén.

Musikaliska strandhugg är ett populärt gratisnöje som lockar såväl Kristianstadsbor som turister. Alla är varmt välkomna! Tivoliscenen, Tivoliparken i Kristianstad torsdagar kl. 19.00

Pris

Gratis

Arrangör

Kristianstad kommun

david.andersson@kristianstad.se

044132882