Lör 25 Maj 2024 23:59

Maxida Märak

Stora torg, Kristianstad
Maxida Märak blandar rap, hip hop och tunga elektroniska beats med magisk jojk till ett världsunikt sound
Ordet mångfacetterad har sällan passat så bra på en artist, någonsin. Få kan ha undgått hennes närvaro på spellistor, livescener och i media. Hon har varit med i program som “Så mycket bättre”, ”Jills veranda” och ”Allsång på Skansen”. Hon har medverkat i filmen Glada hälsningar från Missångerträsk och dessutom skrivit och framfört ledmotivet, Feel That Gold. Hon har programlett Grammisgalan och både skrivit och framfört vinjetten till SVTs serie Midnattssol. I Midnattssol hade hon också en av huvudrollerna.
Texterna är raka och ärliga. Hon skriver om sin egen samiska historia och hoppas genom det väcka tankar och förståelse för sig och sitt folk. Maxida skapar musik som ingen tidigare varit i närheten av. På scenen är Maxida kaxig och tar för sig. Hon är hellre för mycket än för lite. Genom att vara ärlig och transparent med vem hon är hoppas hon kunna inspirera andra att man kan bli vad man vill, oavsett bakgrund.
Hon har hittills gett ut två album och ett stort antal singlar och EPs. Den 12 april 2024 släppte Maxida Märak sitt andra fullängdsalbum Anekdot.

Arrangör

Kristianstad kommun

david.andersson@kristianstad.se

044132882