Lör 18 Maj 2024 19:30

A.C.T & SND

Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad
Det är en ganska träffande beskrivning av det numera populära och välkända progressiva rockbandet från Malmö. Att lyssna på A.C.T är som att se en film eller som att läsa en riktigt spännande bok. Musiken är fylld av oväntade tvister och tvära kast, det är ett äventyr, en resa. Och enligt A.C.T själv får musiken aldrig bli förutsägbar, den ska utmana, inte bara lyssnaren utan även musikerna i bandet. Det enda som egentligen är förutsägbart är att musiken är oförutsägbar.

”Vi begränsar oss inte, vi har friheten att göra precis vad vi vill och den möjligheten utnyttjar vi. Vi gör musik vi själva skulle vilja höra.”

Även om A.C.T kastar sig ut hämningslöst är influenserna tydliga. Stoppa ner band som Queen, 10CC, Eletric Light Orchestra i en gryta och krydda med band som Saga, Styx, Rush, Dream Theater, Kansas. Servera sen tillsammans med Toto och Beatles så har du kanske något som skulle kunna likna en beskrivning av den inre kärnan av A.C.Ts musik. I ytterområdena rör sig allt annat, rytmer, melodier och arrangemang från hela världen som försöker leta sig in mot kärnan och skapa kaos. Hur motsägelsefullt det än låter så har A.C.T ändå alltid strävat efter att vara lättillgängliga, med tydliga och starka melodier som alla kan ta till sig. Så även om musiken är fylld av kontraster och tvära kast så är det alltid melodierna som håller samman musiken.

______________________________________________

Support – SND

Nystartat band från Kristianstad som hoppas att fånga publiken med sin hårdrock som både innehåller vemod och medryckande refränger. Bandet består av Paul Dexter på sång, Uffe Nilsson och Vladde Dulic på gitarr, Fredrik Skoog på bas samt Linus Pettersson på trummor.

Kom och upplev bandets premiärspelning!