Ons 28 Feb 2024 18:00

60 år på 60 minuter!

Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad
Vi är fyra ungdomar som går tredje året på Christian IV:s gymnasium. Tillsammans har vi förberett en välgörenhetskonsert som gymnasiearbete med syftet att föra publiken genom musikens utveckling under de senaste 60 åren. Detta under en speltid på 60 minuter, därav kallar vi även konserten “60 år på 60 minuter”. Vi kommer att bjuda er på en intressant och glädjefylld musikupplevelse med låtar av Dolly Parton, Aretha Franklin och Duffy med flera.? 

Som gymnasiearbete har vi valt att förbereda, planera och utföra en konsert i samarbete med andra elever från Christian IV:s gymnasium. Arrangörerna till denna välgörenhetskonserten består av oss, det vill säga Alicia Jönsson, Hugo Nilsson, Mirijam Isokääntä och Johan Björk. Vi har sedan början av gymnasiet hållit ihop och musicerat tillsammans, därav föll det oss naturligt att vi även skulle genomföra en konsert tillsammans. I vår ensemble fastnade vi tidigt för jazz, pop och funk vilket även är de genrer som konserten huvudsakligen kommer att rikta in sig på. Vi kommer att bjuda er på en intressant och glädjefylld musikupplevelse med låtar av Dolly Parton, Aretha Franklin och Duffy med flera.?  

Det kommer inte enbart bjudas på varierad livemusik, även dansare från Christian IV:s gymnasium kommer att medverka med en riktig show. För att leda er genom konserten har vi tagit hjälp av en konferencier från skolans teaterprogram. Tillsammans kommer vi att bjuda på händelserikt program som ni inte vill missa!?  

Utöver nöjets skull vill vi även göra konserten meningsfull. Därför skänker vi alla intjänade pengar från konserten till Musikhjälpen för att bidra till en lite bättre morgondag för människor i hunger. Vi kommer att ha en QR-kod för dem som kan och vill skänka mer pengar. Kom ihåg, varje krona räknas!