Tis 17 Sep 2024 19:00

Någonstans i Sverige – En föreställning om Ulla Billquists liv

Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad
Följ med tillbaka i tiden, till en tid av kontraster och känslor. En tidsepok då ransoneringskort och klockhattar blandas med ett glas champagne. Då krigets skugga och överhängande hot skapade en stark längtan efter ljus, hopp och glädje. En förtröstan som skånska grammofondrottningen, Ulla Billquist, spred till de svenska hemmen med sin musik.

Någonstans i Sverige är en berättande och musikdramatisk pantomimföreställning om Ulla Billquists liv, tolkad av Heidi Baier. Vi får möta den sköra och vemodiga men ändå utåt sett glada schlagersångerskan, vars vackra röst charmade hela Sverige under andra världskriget. Genom Ullas musikaliska karriär och intensiva romanser tar föreställningen med oss på en känslomässig berg- och dalbana som får oss att minnas men som även skapar resonans i vår samtid.

Heidi Baier är utbildad vissångare och skådespelerska med rötterna i Dalarna. Heidi har stått på scen sedan ung ålder och är utbildad vid Calle Flygares teaterskola i Stockholm. Med sig på turnén har hon pianisten Björn Ende.