Lör 16 Nov 2024 15:00

Afternoon Jazz – Hannes Bennich

Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad
Afternoon Jazz

Afternoon Jazz är en konsertserie på Kulturkvarteret som erbjuder sofistikerade lördagseftermiddagar med eminenta jazzartister i intim bistromiljö. Avnjut vår delikata Tapastallrik eller något annat från menyn medan du hänförs av svenska jazzeliten. Vi får besök av enastående musiker med stor begåvning och passion för sin konstform. Efteråt finns tillfälle att diskutera och utbyta tankar och reflektioner.

Hannes Bennich

Hannes Bennich, född 1994 i Norrköping, är en altsaxofonist och kompositör. Han har snabbt utmärkt sig på den nordiska jazzscenen med sitt rytmiska spel och sin tekniska frihet. Hannes släppte 2022 debutskivan ”When Losing A Dream To Reality” på det brittiska skivbolaget Whirlwind Recordings!

Med sig i bandet har han samlat några av Nordens mest intressanta musiker från sin generation. Pianisten Britta Virves som de senaste åren har tagit svenska jazzscenen med storm efter sin release "Juniper" på gitarristen Kurt Rosenwinkels skivbolag "Heartcore Records". Basisten Tomas Sjödell som har etablerat sig som både bandledare och en av jazzscenens mest anlitade basister samt den danska trummisen Emil Norman. Med bas i Oslo har Emil blivit en driven figur för jazzen i området och driver jazzen framåt med sitt moderna trumspel som har lett till samarbeten över hela norden.