Lör 28 Sep 2024 19:00

Bloosblasters med Nisse Hellberg

Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad
Nisse Hellberg, frontman i Wilmer X, gästar skånebandet Bloosblasters!

Gemensamt delar de sin kärlek för blues och rock´n´roll, lusten att skriva egna låtar i denna tradition och framföra dem på bred och härlig skånska. Dessutom har såväl Nisse som Bloosblasters samarbetat med Peps Persson genom åren. Det blir underfundiga texter och sång i bästa Peps-anda, samt ylande munspelstoner, sugande gitarrsolon och pumpande pianospel. Det blir en fulländad skånsk bluesafton. 

År 1991 spelade Nisse och Peps in klassikern ”Perssons gård”, och 1994 gavs plattan ”Röster från södern” ut med herrarna i toppform. 1999 gästade Peps Bloosblasters för första gången, på en legendarisk spelning på Landskronakarnevalen, och år 2010 gavs CDn ”Fnitter och skratt ut”, med Peps som producent.  

Bloosblasters har samarbetat med Peps många gånger – både på scen och i studion. Exempelvis fixade Peps ett skivkontrakt med anrika Gazell Records?år 2010, samt mixade, trixade och spelade orgel på bandets CD ”Fnitter och skratt”.?Bandet har dessutom turnerat med den amerikanske blueslegenden Sam Myers men också varit kompband till bland andra Mats Ronander och Mikael Rickfors.

Publiken kommer få höra Bloosblasters skånska bluespärlor, såsom Mina barn e fina, Dina barn e till besvär, I vår familj?och?Jag har dresserat min hund, men också… ett knippe låtar från nya plattan (hösten 2023). Och så klart låtar med Nisse Hellberg. Det blir spelglädje, svängigt och skånskt.


Evenemanget presenteras av Musik i Syd, Kristianstads kommun & Blue Bird Jazz Club.
OBS! Early Bird-erbjudande på biljetter t.o.m 31/5!