Fre 19 Apr 2024 19:00

Glöm aldrig Trine

Kulturhuset Barbacka, Kristianstad
I år är deltar Barbackas gymnasiegrupp i Riksteaterns Länk-projekt och har valt att spela pjäsen Glöm aldrig Trine av Dag Thelander. Premiär 19 april.
Glöm aldrig Trine
Barbackas gymnasiegrupp har valt pjäsen Glöm aldrig Trine av Dag Thelander. Huvudperson är en teatergrupp, och man kan säga att pjäsen är en pjäs om en pjäs som blev en annan pjäs. I denna andra pjäs berättar 17 unga teaterälskare om sin vän Trine som de förlorat. Berättelsen de spelar fram handlar om fördomar, tillhörighet och syskonkärlek och den blir en minnesbild av Trine.

Glöm aldrig Trine har premiär 19 april och kommer att spelas tre gånger på Kulturhuset Barbacka. Därefter åker hela ensemblen till Malmö för att delta i den sydligaste Länk-festivalen tillsammans med fyra andra teatergrupper.

Festivalen pågår 27-28 april och pjäserna spelas på Intiman, en av Malmö Stadsteaters scener.

Föreställningar
Fredag 19 april kl. 19.00
Söndag 21 april kl. 16.00
Onsdag 24 april kl. 19.00

Speltid: 1 tim
Biljettpris: 50kr

Biljetter bokas via Barbackas receptionen, på plats eller via telefon 044-13 56 50

Vad är Länk?
Barbackas gymnasiegrupp deltar 2024 i Riksteaterns så kallade Länk-projekt, vars motiv är att skapa nyskriven dramatik för unga ensembler. Varannat år väljer Riksteatern ut sex dramatiker som får uppdraget att skriva sex nya pjäser som passar unga teaterensembler. En sådan pjäs innebär oftast en berättelse med många roller och ett krav är att pjäsen inte är längre än timme, alltså en enaktare.

Unga teatergrupper i hela Sverige får delta och man anmäler sig i oktober föregående år genom att välja en av de sex nyskrivna pjäserna. Under våren möts sedan alla teatergrupper på 15 regionala scenkonstfestivaler, där varje grupp framför sin tolkning av det manus gruppen valt.

Varje Länk-omgång avslutas med en brakfinal i Hallunda, Stockholm där åtta utvalda pjäser får framföras för hundratals unga scenkonstälskare.

Arrangör

Kulturhuset Barbacka

barbacka@kristianstad.se