Tor 05 Okt 2023 19:00

The Dropouts

Kristianstads Teater, Kristianstad
med Skånes Dansteater
Det är inte lätt att göra cirkus. Oftast får bara de som gör samma gamla nummer, på samma gamla sätt, vara med i gänget och bli artister. De som tänker annorlunda måste sluta och bli något annat. Men inte nu längre. Skånes farligaste cirkus har anlitat de ovanligaste talangerna och skapat en föreställning där allt kan hända. För visst är det mycket mer spännande att se lejonet som äter sin tämjare, knivkastaren som träffar sin assistent och akrobaten som faller i golvet. På riktig cirkus handlar det inte om att vara bäst, utan om att vara modigast. Med dramatiska uttryck, dråplig humor och underfundiga möten mellan dans och teater bjuds vi på på skratt, allvar och kärleksfullt mänskliga insikter.

Skånes Dansteater presenterar här ett nytt samarbete med hyllade norska koreografen Jo Strømgren, som har en framgångsrik karriär inom samtida dans.
Jo Strømgren är konstnärlig ledare för Jo Strømgren Kompani och för närvarande huskoreograf vid Norska Nationalbaletten. Han har skapat över 150 produktioner och hans verk har spelats i 64 länder.I mars 2023 var det världspremiär för dansföreställningen The Dropouts som riktar sig till en ung publik.

Ålder: från 8 år
Längd: 50 minuter
Lokal: Kristianstads Teater
Pris: Barn (upp till 17 år) 65 kr. Vuxen (från 18 år) 130 kr.
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se

Ett samarbete med Kristianstads Teaterförening.

Foto: Jubal Battisti

Arrangör

Kristianstads Teaterförening i samarbete med Kulturhuset Barbacka

barbacka@kristianstad.se