Tis 21 Nov 2023 19:00

Sanna Lundell - en föreläsning om medberoende

Föredrag
Kristianstads Teater, Kristianstad
En stundtals sorglig, stundtals hoppfull – men alltid upplysande – föreläsning om den ofta missuppfattade och tabubelagda synen på medberoende

Sanna Lundell har personlig erfarenhet av medberoende, då hon vuxit upp med en far med alkoholproblem och en livspartner som missbrukat både alkohol och droger. Hon pratar om den ofta missuppfattade och tabubelagda synen på medberoende, både genom personliga anekdoter och den senaste forskningen.

Resultatet är en stundtals sorglig, stundtals hoppfull – men alltid upplysande – föreläsning. Att våga prata om problemen och återfinna sin självkänsla kan kännas omöjligt. Som anhörig till en beroendesjuk är det ofta svårt att se situationen klart – det blir ett slags tunnelseende som är svårt att bryta. Men det finns ett ljus i slutet av tunneln och Sanna Lundell delar med sig om hur hon hittade det.

Medberoende är inte heller en roll som nödvändigtvis bara handlar om missbruk – det kan också vara psykisk ohälsa av olika slag. Föreläsningen berör därför också just det och även samhällsfrågor, relationsnormer, Feminism och annat som relaterar till missbruk och medberoende på ett större plan.

Med Ann Söderlund skrev hon boken Djävulsdansen som också blev tv-program på SVT. Boken och programmet har hyllats för sin verklighetsförankrade och samtidigt hoppfulla gestaltning av att vara anhörig till en beroendesjuk.

TIDER & BILJETTER

Insläpp: 18:00.

Showstart: 19:00.

Förköp: 495 kr (ink. moms) via www.tickster.com, Kompakt Disk, Coop City och Direkten ombud.

Mer om biljetter och tillgänglighet hittar du här: kulturforeningenantligen.se/biljetter/

Ett arrangemang av Kreativa Möten i samarbete med Kulturföreningen Äntligen.

Åldersgräns

18 år.

Arrangör

Kreativa Möten & Kulturföreningen Äntligen

andreas@artistguiden.se