Tor 31 Okt 2024 16:00

Rysligt rollspel

Regionmuseet Skåne, Kristianstad
För dig som är 15-20 år, som har spelat förr eller som aldrig testat!
Dag 10. Radion har dött. Det var flera dagar sen som hälften av gruppen gav sig iväg på spaningstur. Ännu har vi inte sett skymten av dem. Ransonerna är knappa. Gruppen börjar tappa hoppet, vi måste ge oss av. Vi är nära också, knappt en dags färd bort från Fort Victor. Det skulle vara en enkel resa – om vi inte visste vad som rör sig i mörkret där ute…

Dags för ett RYSLIGT ROLLSPEL på Regionmuseet i Kristianstad – efter stängningsdags! För dig som är 15-20 år, som har spelat förr eller som aldrig testat rollspel – välkommen att delta i en postapokalyptisk skräckhistoria med vår spelledare Milo.

Passa på att uppleva museet efter stängning, något inte många får göra! Den här gången spelar vi en modifierad version av systemet “10 Candles” av Stephen Dewey/Cavalry Games. All info och regler kommer att gås igenom på plats, du behöver inte förbereda någonting.

Eventet har begränsade platser, anmäl dig här nedan.

Vi bjuder på fika! Vi möts i entrén till Regionmuseet i Kristianstad.

Viktigt att veta: Även om det är ett rollspel så kan det kännas läskigt på riktigt att spela skräck. Berättelsen kommer eventuellt att beröra känsliga ämnen som död, fysiskt/psykiskt våld, obehagliga miljöer och karaktärer, och kanske annat som inte passar alla. Vi kommer tillsammans prata ihop oss i början av spelet om vad som känns okej och vad som inte känns okej att berätta om.

Vad är rollspel?
Rollspel, eller bordsrollspel, går ut på att tillsammans berätta en gemensam historia. Det är lika delar brädspel, samarbetsövning och improviserad teater. Var och en av spelarna kontrollerar en karaktär, och dessa karaktärer blir huvudpersonerna i historien. Spelledaren har ingen egen karaktär, utan bidrar till historien genom att beskriva miljöer, skeenden, effekter av handlingar, och att spela andra karaktärer som spelarnas karaktärer möter under historiens gång. När vi spelar så sitter vi tillsammans runt ett bord och beskriver vad det är som händer i spelet. Det finns ingen spelplan eller bräde som i vanliga bordsspel, men det finns spelregler som både spelare och spelledare måste följa. Ett rollspels regeluppsättning kallas för system, och det finns många olika system i olika genrer och svårighetsgrader. Det kanske mest kända rollspelssystemet är Dungeons & Dragons. Det är vanligt att rollspelssystem använder tärningar som ett sätt att föra berättelsen framåt, men det finns också system utan tärningar. Spelarnas karaktärer kommer att under berättelsens gång att stöta på problem, utmaningar, vägskäl och diverse dilemman. Det är upp till varje spelare att välja hur dess karaktär ska hantera situationer som den hamnar i. Varje spelare beskriver vad de gör och säger, och spelledaren meddelar i sin tur eventuella resultat eller konsekvenser av dessa handlingar. Det går inte att vinna ett rollspel, och det finns inte heller ett definitivt slut. Vinna gör vi tillsammans, genom att utforska berättelsen och att hänge oss de karaktärer vi valt att spela.

Pris

Gratis

Åldersgräns

För dig som är 15-20 år

Arrangör

Regionmuseet Skåne

info@regionmuseet.se

044-6201900