Fre 25 Okt 2024 19:00

Kulturgalan 2024

Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad
Varmt välkommen till en spektakulär helkväll med upplevelser, underhållning, möten, tilltugg & dryck.

Årets Kulturgala på Kulturkvarteret 25 oktober, bjuder på smakprov från kulturens smörgåsbord. Vi prisar även Kristianstads kommuns kulturpristagare och kulturstipendiat men också flera unga talangfulla kulturutövare genom utdelning av Sparbanken Skånes stipendiater samt Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris. Plats på scen ser vi kända ansikten, artister och skådespelare. Konfrencier för kvällen är Kristianstadsartisten och entreprenören Jonas de la Motte.

Anders Ekborg

Den folkkäre sångaren, musikalartisten och skådespelaren Anders Ekborg är kvällens huvudakt när vi hyllar kulturen. Anders, som är känd från flera musikaler – Kristina från Duvemåla, Jekyll & Hyde, Evita, Chess, Jesus Christ Superstar, Såsom i himmelen – och filmklassikern Tomten är far till alla barnen, återkommer varje år till Kristianstad med den mycket populära konserten En stilla jul. Även till Tollarp där han tillbringade en stor del av sin ungdom.


Malou Marnfeldt

Malou Marnfeldt gästar galan och berättar om inspelningen av Tunna blå linjen, just nu aktuell med säsong 3 (premiär 27 september). Hon spelar för tillfället in en kommande Netflixserie Halva Malmö består av killar som dumpat mig som är baserad på Amanda Romares bok med samma namn. Serien har premiär våren 2025. Malou kommer från Åhus, men bor nu i Stockholm.


Cirque Arté Diem

Cirkusgruppen Cirque Arté Diem drivs av artisterna Timo och Naja Calmann-Lattu. Cirque Arté Diems uttryck kan beskrivas som en fusion mellan dans och cirkus. De kallar formen för Moving BodyArt!

Timo är dansare och luftakrobat och utbildad vid Balettakademin i Stockholm. Han är trefaldig finsk mästare i Hip-hop! Naja började sin karriär som fysioterapeut i Danmark. Hon hamnade, efter att ha träffat Timo för 13 år sedan, i artistvärlden bland annat som luftakrobat till Loreen under Eurovision Song Contest Final.


Konferencier - Jonas de la Motte

Jonas de la Motte är Kristianstadsartisten och entreprenören som dem senaste 25 åren producerat och givit Kristianstad flera hyllade musikaliska produktioner. Han är bland annat en av hjärnorna bakom den fartfyllda och nostalgiska krogshowen Bra Vibrationer samt har genom åren även producerat flera musikaliska hyllningskonserter på Kulturkvarteret, bland annat en hyllning till Ted Gärdestad, En hyllning till svenska hits och en hyllning till filmens hits.

Jonas har också manusförfattat och regisserat sin egenskrivna musikal på Kristianstad teater och skrivit Sveriges första och enda barnboksmusikal.

Med en brinnande entusiasm för musiken och med ett ständigt leende på läpparna driver han genom olika projekt i kulturens tecken, därför är vi glada att presentera Jonas de la Motte som konferencier för Kulturgalan 2024. Jonas ledde galan även 2023 med bravur!


Priser och stipendier kommer också delas ut! Läs mer och boka dina biljetter på tillhörande länk!


Evemenaget presenteras stolt av Kristianstads kommun, Kristianstadsbladet och Sparbanken Skåne.