Sön 10 Nov 2024 16:00

Imagine on Tour

Musik
Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad

Imagine är musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker! Imagine finns för att främja, stötta och utveckla unga musiker i hela Sverige. Genom allt från workshops till live-gig. Många stora artister och band har gått igenom Imagine-projektet på olika platser i landet för att sedan komma att bli ansikten utåt för svenskt musikliv.

Nu åker tre lovande Imagine-akter från olika regioner ut på turné! Alla tre banden deltog i Imagines regionsfinaler 2024 och Bondesson Trio vann riksfinalen i Uppsala i våras och kommer i december åka ner till Bryssel och representera Sverige i den stora Imagine International 2024.

Välkommen till en konsertkväll med både jazz, heavy metal och alternativ rock. Konserten har fri entré! BONDESSON TRIO (Skåne)

Bondesson Trio är en pianotrio som träffades på St. Sigfrids folkhögskola 2022 och som sedan dess har spelat och gigat mycket tillsammans. Trion hämtar inspiration från jazzlegender som Joshua Redman Quartet (bland andra), vilket tydligt återspeglas i ensemblens ljud och deras originella kompositioner. Fokus ligger på en modern ljudbild och kreativ spontanitet. Så här beskrev juryn från Imagines riksfinal trion: "Med ett levande, lyhört och kreativt ensemblespel blir vi trollbundna direkt. De är extremt skickliga musiker, originella teman och det svänger. Med lekfullhet, charm och total kontroll skapar akten ett vackert ljudlandskap där tonerna forsar fram över slätterna." Bondesson Trio består av Elias Bondesson, Adam Ladd och Jakob Östberg.


MANNEKIN (Halland)

Mannekin är heavy metal-bandet från Kungsbacka som strävar efter att revolutionera hårdrocken och nå de högsta höjderna. Innan bandet tog fart på allvar med sin egen musik under våren 2023, började de med rockcovers av band som Metallica & Megadeth, samt Foo Fighters och Judas Priest. Men Mannekin hade större ambitioner – de ville skapa sin egen musik och leverera en tolkning av heavy metal som både bevarade det klassiska soundet och kunde nå ut till en bredare publik. Mannekin består av Leo, Erik, Malte och Elias.

TIDLÖS (Västra Götaland)

Tidlös är ett band som är utspritt över hela Västra Götaland men de samlas alltid i sin repa i Landvetter. I replokalen så skapar och skriver Tidlös sin musik som kategoriseras som alternativ rock. De kom under årets Imagine VGR på en andra plats i finalen och hälsar att publiken kan förvänta sig "hög energi, massa ljud och lite talang (öppet för tolkning)" när de äntrar scenen under kvällen.