Åhus Seaside

Hotell
Kantarellvägen 1, Åhus

Dags för byggstart av det nya hotellet!

Nu är det äntligen dags att bygga det nya hotellet som ska ersätta det gamla Åhus Seaside! Byggstart är planerad till slutet av 2020 och tanken är att det nya hotellet med Spa ska stå på plats sommaren 2022.

Det känns helt fantastiskt att nu äntligen ha kommit så långt att vi kan ta nästa steg och bygga ett helt nytt hotell med det fantastiska läget vid stranden och bryggan i Åhus.
Hotellet kommer att byggas helt i samma stil som det hus med lägenheter och konferensvåning som nyligen blivit färdigt på stranden. Syftet är att bygga i en stil och med ett materialval som tar upp den unika miljön i området.

Utöver hotellet kommer även ett separat Spa att byggas i markplan mellan de nya husen. Hotellet kommer i övrigt att ha restaurang, bar, reception, konferensfaciliteter.
Hotellet kommer att ha ett speciellt och spännande ägandekoncept. De möblerade hotellrummen och sviterna kommer kunna köpas av privatpersoner eller företag genom att det bildas en bostadsrättsförening. Ägaren har tillgång till rummet/sviten max 10 veckor/år och man kan inte skriva sig på hotellet. Övrig tid på året hyrs rummet/sviten ut av hotellet och ägaren får en andel av rumspriset/natt. För hotell/konferensgästen kommer det inte att upplevas någon skillnad.

Hotellet i siffror:
– 72 rum
– Konferensvåning/festvåning på max 150 personer
– Konferenslokaler, 6 st i varierande storlek från 8 – 150 personer
– Restaurang med ca 100 platser + uteservering med ytterligare 100 platser.
– Storlek hotell & Spa ca 5000 kvm

Tidsplan: Till hösten ska det gamla badhotellet med 26 rum rivas (den separata byggnaden med hotellrum som nu ligger på stranden). Vår sommarrestaurang Garden kommer också att rivas och bygget av det nya hotellet startar till vintern. När det nya hotellet är byggt kommer alla gamla byggnader att rivas.
Hur påverkar detta hotellet under byggtiden? Vi kommer från hösten att bli av med 26 hotellrum under byggtiden. Övriga 31 B&B-rum och konferensavdelning fortsätter att vara i drift. Seaside Restaurant fortsätter drivas inne på hotellet året runt.

Bakom satsningen står förutom Staffan och Camilla Andersson (ägare av Åhus Seaside) även Christian Clausen och Christofer Lovén på Clausen & Lovén samt Stefan Andersson på FASAB. Hotellet ska även i framtiden drivas av Staffan och Camilla Andersson och vi behåller givetvis namnet Åhus Seaside.