Upplevelser i vinter

Vi listar upplevelser som är perfekta för att göra vintern extra mysig.

Upplev naturen – i Kristianstad

Klä dig varmt och upplev Kristianstad i vintertid. Packa värmande soppor och dryck och promenera runt alla sjöar som finns i kommunen. Grilla korv på någon av alla grillplaster som finns och upplev hur härligt det är att vara ute i naturen på vintern.

 

Jultraditioner förr och nu – Regionmuseet Kristianstad

Vem uppfann den elektriska adventsljusstaken, vem var julbocken och varför heter det julklapp? Var växer kanelen innan vi strör den på julgröten? Det är några frågor du kan få svar på i Regionmuseet Skånes julutställning.

Adress:

Östra Storgatan 27b, 291 32 Kristianstad

Gör stan – i skymningen

Aldrig har det väl varit så mysigt att åka in till Kristianstad som nu när den är i vinterskrud. Stämningsfull belysning, uteserveringar med värmare och musik i högtalare. Passa på att testa shuffleboard på Stora torg och kanske ta något gott att äta på någon av stans alla trevliga restauranger.

 

Varma bad – Kristianstad Badrike

Ett badhus med något för alla får man verkligen ge Kristianstad kommun att de har lyckats med. Flyt med i strömmarna, vem åker snabbast i vattenrutschkanan, testa rutschkanan med badringar eller sjunk ner i varmvattenbassängen. På taket hittar man relaxavdelningen med utomhuspooler, flera olika bastu och bar. Oavsett om man är barnfamilj, tonåringar eller vuxen så finns här mycket att uppleva.

Adress:

Jämtorpsvägen, 291 39 Kristianstad

 

Upplev Roxy – en biograf och restaurang i ett

Att sjunka ner i de sköna biostolarna och bli serverad god mat medan man ser en bra film, ja det kan vara det perfekta sättet att tillbringa en mörk vinterkväll på.

Adress:

Tivoligatan 3D, 291 31 Kristianstad

Utställningar – Regionmuseet Kristianstad
Att gå på museum och se en bra utställning är ett nöje som Kristianstad kan erbjuda med bravur. I vinter kan man bland annat se utställningen om Jan Troell – internationellt erkänd regissör, manusförfattare och filmfotograf. Här delar han med sig av ett helt liv av fotografier, teckningar, kameror, berättelser och skulpturer. I utställningen får vi följa honom från barndomens lekar med kameran till guldbaggevinnande långfilmer.
Adress:
Östra Storgatan 27b, 291 32 Kristianstad

 

Carina Adamsberg, 2022-10-05