Sköna platser i stan

Nu vill vi njuta av det sköna sommarvädret.

Här listar vi några fina platser att känna solens värme på.

Tivoliparken – Picknick i stadsparken

Mitt i stan finns denna gröna lunga. Som ett perfekt andningshål när man behöver en paus. Ta med dig lunchen och slå dig ner på en bänk eller möt upp kompisarna på en after work på en picknickfilt. Vilken lyx att ha en park mitt i stan!

Adress:

Tivoliparken

291 31 Kristianstad

 

Naturum – ett stenkast från city

Tar man bron vid Tivoliparken över till Naturum hittar man den här sköna platsen. Som en gryta soliga dagar då formen utgör bra vindskydd.

Adress: Naturumvägen 2, Kristianstad

 

Kanaltrappan – en plats att stanna vid

Längs med kanalen vid Galleria Boulevard finns en soltrappa att slå sig ner vid. Perfekt när man vill hitta en skön plats med sin kaffe och njuta av solen. Här simmar ankorna lugnt fram och träden hänger ner över vattnet. En mysig plats att slå sig ner på en stund.

Adress:

Kanalgatan

291 31 Kristianstad

Soltrappa i KristianstadSoltrappan – Tivoliparkens solsida

En fin dag i stan måste detta vara det ultimata stället att sitta på. Här kan man om man vill doppa tårna i Helge å och både beskåda den gamla järnvägsbron och träbron som går över till Naturum.

Adress:

Tivoliparken

291 31 Kristianstad

Helge Å i KristianstadHelge Å – En annan del av stan

En mysig lunchpromenad är att följa Helge Å en bit söder ut. Här får man se en helt annan del av Kristianstad. Som att helt plötsligt befinna sig i en skärgårdshamn.

Adress: Lastageplatsen

291 53 Kristianstad

 

Tivolirundan – om fem minuter kan du vara här

Tivolirundan tar dig från Naturum ut på spångar, vidare bort till gamla järnvägsbron och tillbaka genom Tivoliparken. Perfekt om man vill få en naturupplevelse på lunchen.

Adress: Naturmvägen 2, Kristianstad

Carina Adamsberg, 2023-06-20