Årets julmarknader

Söker man julstämning så är ett besök på några av alla julmarknader i kommunen ett säkert kort.

JULMARKNAD I KRISTIANSTAD CITY 

Den 28 november mellan kl 12-17 är det julmarknad längs Kristianstads mysiga gågator. Upplev årets härligaste tid med marknad, tomtar, stämningsfull musik med bland annat Kristianstads luciatåg, goda dofter och smaker och inte minst en underbar julstämning i city.

 

HÄLSOTRÄDGÅRDENS JULMARKNAD

Passa på att besöka Hälsoträdgårdens julbasar i Tivoliparken. Den 1-3  december mellan klockan 11-13. Här säljs det hantverk, julkransar och enklare lunch.
Den 13 december kan man fira Lucia i Hälsoträdgården. Det blir finstämd körsång med Fröknegårdsskolans musikklasser. Från klockan 17.30 säljs det grillad korv, honung, frökex och mjuk pepparkaka. Luciatåget kommer klockan 18.30. Alla besökare bjuds på glögg och pepparkakor.

 

ÅHUS JULMARKNAD 

5 december är det andre advent och traditionsenlig julsöndag i Åhus. Mellan klockan 12-18 är det garanterat julstämning bland glöggdoft, tomtar, musik och underhållning. Det blir tomtenisseparad, goda dofter, julsmaker, hantverk, fackeltåg och luciakröning.

TROLLE LJUNGBY VILTBODS JULFÖRSÄLJNING 

27 – 28 november har Viltboden på Trolleljungby slott julförsäljning. Mellan klockan 10-15 kan man passa på att köpa något gott till julbordet eller att ge bort i julklapp. Här hittar man färskt viltkött direkt från deras slakteri och även andra delikatesser. Lokala hantverkare finns också på plats och det säljs både fika och grillat på vilt.

2021-11-11