Tis 28 Mar 2023 19:00

A Crazy Night With Alex Room Service

Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad
Föreläsning om KISS med Alex Bergdah – livemusik med Josef Underdal inleder kvällen.

1987 stod Kiss på gränsen till konkurs. 70-talets glansdagar var över sedan länge och gruppen harvade på i en evig uppförsbacke ständigt påmind om sin spektakulära historia. Samtidigt rådde det ingen brist på kreativitet, den nya skivan Crazy Nights skulle se bandet åka ut på den största världs turnén de gjort sedan 1980 med konserter inte bara på den amerikanska kontinenten utan även i Japan för första gången på tio år samt en europasväng som skulle bli trummisen Eric Carrs sista turné på våra breddgrader. Samtidigt som Kiss framtid ekonomiskt balanserade på en knivsudd var den nu tre år gamla uppsättningen bestående av Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Carr och Bruce Kulick den kanske mest sammansvetsade någonsin rent musikaliskt. Det är en tid fylld av hopp, besvikelser, fantastisk musik och svettiga konserter. Alex Bergdahl presenterar de spännande åren 1987 och 1988i sin nya föreläsning som är till bredden fylld med ovanliga låtar, filmklipp, bilder och anekdoter.

2023 är det tio år sedan Alex Bergdahl inledde sin karriär som föreläsare om bandet Kiss. Under de åren har han åkt land och rike runt med sina föreläsningar samtidigt som han håller i podcasten Alex Room Service som når 20000 lyssnare med varje nytt avsnitt.

Tillsammans med journalisten Carl Linnaeus har han också skrivit hela tre böcker om bandet. Fokus på tidigare föreläsningar har legat på bandets 70-tal och sminkåren, men 2023 är det samtidigt trettioår sedan Kiss tog av sig sminket inför hela världen. Därför tar Alex Bergdahl nu också av sig sminket och presenterar världens första föreläsning om Kiss anno 1987-88: ”A Crazy Night With Alex Room Service”.

Föreläsningen kryddas av en fantastisk musikupplevelsen som levereras av ingen mindre än Kristianstads egna Josef Underdal! Ett hängivet Kiss-fan och talangfull trubadur, som tackade ja till giget innan frågan var ställd. Vi är övertygade om att hans passionerade framträdande kommer att sätta fart på hela publiken med Kiss mest kända och okända låtar innan Alex entrar scenen!