Lör 29 Apr 2023 11:00

Familjelördag

Kulturkvarteret Kristianstad,
Under våren arrangerar vi tre Familjelördagar på Kulturkvarteret!Här hittar ni en massa roliga programpunkter som: sagor, lekar, pyssel, bokbytarbord, familjekör och annat kul.

11.00 – Tipsrunda med Malin
11.00 – Bokbytarbord
11.00 – Pyssla i Kilen med Malin
11.15 – Magi i Bokskogen
12.00 – Familjekör med Anders
14.00 – Musikföreställning: Chou Chous Hörna!

------------------------------------------------------------

11.00 – Bokbytarbord

Kom och byt böcker med oss på Kulturkvarteret! Även om du inte har några böcker att byta så går det bra att ta hem en bok ändå.

11.00 – Pyssla i Kilen med Malin

Är du och ditt barn på jakt efter något rolig och kreativ? Då har vi den perfekta lösningen! Vårt pysselevenemang är en unik möjlighet för barn att utforska sin kreativitet, lära sig nya färdigheter och ha roligt medan de skapar minnen som varar för evigt.

11.15 – Magi i Bokskogen

Upplev magin i sagorummet Bokskogen! Vi berättar ljud- och ljussagor för barn från 3 år.

12.00 – Familjekören med Anders Larsson | Lilla salen

En av landets mest meriterade folksångare med fokus på lekfullhet och improvisation. Efter sin tid med folkmusikgrupper som Envisa, B.A.R.K och Svanevit är han en välkänd profil på den svenska folkmusikscenen och även sångcoach för de små! Med Anders blir det sångverkstad som går ut på att var och en ska finna sin egen melodi. För att ha roligt i sång behöver barnen lära känna sig röst och sitt sångläge, vilket Anders här hjälper dem med!

Tänk på att det är begränsat antal platser till Familjekören. Anmäl dig här!

14.00 – Musikföreställning: Chou Chous Hörna!

Välkommen till Chou Chou’s hörna, där musiken, fantasin och berättelsen skapar ett magisk äventyr. Varför måste en saga måste läsas fram – det finns ju så många andra sätt att berätta en historia på.

Om nu pappa är en hejare på att hitta på musik, och mamma smidig som en dansös – då är det väl bättre att de berättar på sitt sätt. Lyckliga lilla Chou Chou som fick fantisera kring hur snön dansar och när en liten elefant somnade till tonerna från pappas piano. Tillsammans med lilla Chou Chou kommer du att få uppleva sex magiska scener som lyfts fram av en duktig mimare. Musikaliska aforismer förflyttar oss mellan scenerna, och ger dig en upplevelse som du sent kommer glömma. Kanske blir det så att du är den som berättar sagan för dina föräldrar när du kommer hem?