Lör 17 Dec 2022 16:00

New Places Orchestra feat. Viktoria Tolstoy

Kulturkvarteret, Kristianstad, Stora Salen
New Places Orchestra leds av kompositören Håkan Broström och bildades 2010. Sedan dess har storbandet gjort en rad intressanta projekt med gästartister samt framgångsrika föreställningar på egen hand.

Viktoria Tolstoy är sedan länge etablerad som en av de ledande rösterna på dagens jazzscen – kristallklar och vibrerande, ibland vild, aldrig helt tam. När Viktoria Tolstoy sjunger en sång så är det aldrig enbart en tolkning; hon formar och gör den alltid till sin egen. Helt orädd kastar hon sig mellan genrer och är en mästarinna på att fånga kärnan i allt hon tar sig för. En färgstark sångerska och mångsidigt begåvad artist som toppar sig själv varje gång hon äntrar en scen.

Bandet har arbetat med artister som Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson, Tommy Körberg, Meja, Ulf Wakenius, Sven Zetterberg, Jennifer Brown, LaGaylia Frazer m.f. Musiken denna kväll kommer främst bestå av standards men även av låtar från Beatles, Aretha Franklin och Michael Jacksons repertoar samt svenska folkvisor arrangerade för storband.

Saxar
Johan Christoffersson
Lina Lövstrand
Robert Nordmark
Magnus Dölerud
Emma Josefsson

Tromboner
Karin Hammar
Agnes Darelid
Ebba Åsman
Kristoffer Siggstedt

Trumpeter
Bo Strandberg
Linnes Jonson
Danne Johansson
Elin Andersson

Gitarr, Max Schultz
Piano, Britta Virves
Bas, Jon Henriksson
Trummor, Sebastian Ågren
Ledare plus lite saxsolon, Håkan Broström

Arrangör: Musik i Syd och Kristianstads kommun