Fre 14 Okt 2022 19:00

Helt Klassiskt | Johanna Sjunnesson – Celistial

Musik
Kulturkvarteret, Kristianstad, Bistroscenen

Helt klassiskt

Helt klassisktserien är helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet på Bistroscenen. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med gott på tallriken.

Johanna Sjunnesson

Cellist Johanna Sjunnesson skapar musik i gränslandet mellan akustiska och elektroniska klanger. Med ett personligt tonspråk tar hon partier ur klassiska musikskatter av Bach, Purcell, Dowland och Vivaldi vidare till nya ljudvärldar. En förening av musikstilar i den starkt växande genren postklassiskt där hon är en av föregångarna i Sverige. Hon har gjort musik för både radio och TV. Med ett personligt tonspråk tar Johanna partier ur klassiska musikskatter vidare till nya ljudvärldar och adderar elektroniska klanger.

"Music from the past, inspired by tomorrow"

Celistial är namnet på konserten men också skivtitel på Johannas senaste release. Musiken vi hör denna kväll har Johanna framfört på scener som Konserthuset i Stockholm med dirigent Cathrine Winnes. Vi kommer även att få höra några stycken i originalversion, liksom något ur filmmusikensvärld som också inspirerat Johannas musik.

Foto: Bosse Söderström

Arrangör: Musik i Syd och Kristianstads kommun