Ons 19 Okt 2022 19:30

Rebell Gitarrkvartett – All for Now

Kulturkvarteret, Lilla Salen, Kristianstad
Rebell Gitarrkvartett är en ung ensemble beståendes av gitarristerna Hannes Wikström, Henning Gren, Emil Miranda Holmberg och Jonathan Bernhardsson, som träffades under studietiden vid Musikhögskolan i Örebro. Kvartetten fokuserar på nyskriven musik och experimenterar ständigt med gitarrens olika möjligheter och klangvärldar. För nuvarande agerar de som Ensemble in Residence hos Musik i Syd.

Tonsättaren Stefan Levin komponerade verket All For Now, tillägnat Rebell Gitarrkvartett, under pandemi-året 2020. Musiken består av flera korta och varierade satser, som anspelar på de komplexa känslolägen som tonsättaren genomlevde till följd av covid19 pandemin. De första klangerna kom till Stefan i en dröm, efter att ha lyssnat på en livestreamad konsert med kvartetten.

Rebell Gitarrkvartett fick idén att låta uruppförandet spegla den speciella tid som gav upphov till musiken. All For Now spelades in och ett antal bildkonstnärer har, oberoende av varandra, fått tolka de olika satserna i rörliga bilder. Utgångspunkten har varit kreatörernas personliga uttryck, samt deras upplevelser av musiken och dess teman. Resultatet av denna spännande process utgör: All For Now – A Cinematic Musical Experience.

I samband med att produktionen visas på bioduk, kommer Rebell Gitarrkvartett även att framträda Live. Programmet fokuserar på nutida konstmusik och minimalism, och samspelet mellan fyra akustiska Gitarrer.

Om Ensemble in Residence
Musik i Syds Ensemble in Residence-program (EIR) vill stötta och skapa förutsättningar för en internationell etablering av unga sydsvenska musiker inom genrerna jazz, kammarmusik och folk- och världsmusik.

Prelude
It will be better
Make it happen!
Head against the Wall, again…
We dreamed of Butterflies
The Get-out-of-my-Face-Blues
And they all turned out their lights
Let’s Run, and then We Dance!