Sön 02 Okt 2022 16:00

No Business Like Show Business - de mest kända musikallåtarna och berättelserna bakom.

Musik
Kulturkvarteret, Stora Salen, Kristianstad

No Business Like Show Business - de mest kända musikallåtarna och berättelserna bakom.

No Business Like Show Business är en musikalföreställning i två akter som ingen äkta musikalfantast har råd att missa. I Kristiansstad gästas konserten av fantastiska Gunilla Backman.

Fyra solister i absolut toppklass, Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne – tillsammans med Gunilla Backman – bjuder publiken på de största och mest kända musikallåtarna. Dessutom avslöjas de tidigare outtalade berättelserna bakom våra mest kända musikaler.

Vi analyserar musikalerna på ett roligt och spännande sätt: Varför brister huvudrollen alltid ut i en stor kärlekssång i slutet av akt ett? Vad händer om vi byter kön på roller? Hur sanningsenlig är filmen Fame egentligen?

Vi får dessutom ta del av de smaskigaste skildringarna, de smutsigaste intrigerna och allt det räv- och rackarspel som ägt rum bakom kulisserna i jakten på de stora succéerna.

Det blir klassiska musikalteman såsom romantik, olycklig kärlek, skräck och fantasi – allt i en kryddstark blandning, sammanflätat till en röd tråd i ett nyskrivet manus av den kände musikalkompositören Jan-Erik Sääf och musikalartisten Kim Bergkvist.

Närmare Broadway och West End än musikalföreställningen No Business Like Show Business går inte att komma.

Gästartist
Gunilla Backman

Solister:
Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne

Kapellmästare
Jan-Erik Sääf