Fre 04 Feb 2022 19:00

En speciell kväll med Israel Nash | Framflyttad

Kulturkvarteret, Kristianstad
Tyvärr måste vi meddela att En speciell kväll med Israel Nash kommer att bli framflyttat p.g.a. det rådande pandemiläget. Just nu försöker vi hitta ett nytt datum så snabbt vi kan, information har gått ut till alla biljettköpare.Har du inte lämnat in din epost vid biljettköp mejla gärna din epost och ordernummer till oss på: Info@kulturkvarteret.com.

Israel Nash   För första gången i Kristianstad får vi en akustisk kväll med denna stora favorit. Det är inte med band utan fokus ligger på det vackra i musiken i stället för distade gitarrer. Israel har alltid haft ett par lugnare låtar i sin setlist men kan lätt försvinna bland de tyngre låtarna. Men nu har du chansen att få avskalade versioner av sina favoritlåtar!

Israel jämförs ofta med Neil Young och det finns en stor likhet i att man verkligen har 2 sidor där många gillar den rockiga sidan men lika många är mer förtjusta i de lugna låtarna. Så om du tillhör de som gillar Neils unplugged-låtar råder jag dig att köpa en biljett genast.

Efter ett långt, påtvingat upphåll återvänder Israel Nash äntligen till Skandinavien för spelningar. Under corona-isoleringen har Israel dock inte suttit sysslolös på ranchen i Dripping Springs, Texas. Han skrev och spelade in senaste plattan "Topaz", som släpptes våren 2021 till kritikernas jubel. Bland annat skrev Hymn: "Förmodligen ett av årets starkaste album och därtill kanske årets bästa skiva att spela i bilen!" När det nu äntligen är möjligt att turnera igen, väljer Israel Nash att komma till Skandinavien för att spela som duo på små, intima klubbar. Och alla som någon gång sett Israel i det formatet vet att det är en mäktig upplevelse. Få artister har sådan pondus och scennärvaro som Israel Nash!

"gets as close to heaven as music can take you… a perfect fusion of Americana, psychedelia and vocal harmonies – mostly recorded by Nash with himself – and poetic lyrics inspired by nature"

Av Louder Than War