Ons 28 Sep 2022 19:30

Sam Outlaw (US)

Kristianstads Teater, Kristianstad
Sam Outlaw med band till Kristianstads teater hösten 2022!

Få artister har en plats i Kristianstadsbornas hjärta som Sam Outlaw. Sedan 2018 har vi längtat efter honom och ständigt sett fram emot att han ska komma tillbaka. Nu är väntan över och det är med stor glädje vi kan presentera Sam Outlaw med band till Kristianstads teater hösten 2022!

2017 års album "Tenderheart" sköt direkt upp på svenska album-listans 14:e plats och recensenterna bjöd över varandra i betyg. Sveriges Radio P4 hade låten "Trouble" på sin spellista i anmärkningsvärda 16 veckor och alla hans konserter har dragit storpublik. Nu har Sam varit i studio och spelat in en ny platta, "Popular Mechanics", som släpptes i november 2021, lagom till att han kommer tillbaka till Sverige för nya konserter. Play it again, Sam!

En sak som gör Sam Outlaw än mer intressant är hans placering i nuet. Sam Outlaw är otvivelaktigt en countryartist, bosatt i Nashville och flitig gäst på Grand Ole Opry. Mycket är retro i countryn och kläder och attityd andas ofta gamla tider. Sams musik är klassisk men han tillhör inte bakåtsträvarna. Han är långt ifrån den stereotypiska macho-man både den mer kommersiella countryn och exempelvis outlaw-countryn svämmat över av. Sam Outlaw kan beskrivas som en mjukis, men det är en stenhård sådan. Johan Lindqvist skriver i sin recension i GP att "Sam Outlaw har själv konstaterat att han inte är intresserad av några tuffa bad boy-attribut utan ser sina softa, väl genomarbetade sånger som en motreaktion till den stelbenta, konservativa machokultur som drar sin sista suck hela vägen upp i Vita huset.

TIDER & BILJETTER
Insläpp: 18:30.
Showstart: 19:30.
Förköp: 295 kr via www.tickster.com, Kompakt Disk, Coop City och Direkten ombud.
Åldersgräns: 18år.
Mer om biljetter och tillgänglighet hittar du här: kulturforeningenantligen.se/biljetter/

Ett arrangemang av Kulturföreningen Äntligen i samarbete med Kompakt Disk, Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Kulturrådet, Svensk Live, Skånsk Live, Region Skåne och Kristianstads kommun.

Åldersgräns

18 år.

Arrangör

Kulturföreningen Äntligen

info@kulturforeningenantligen.se