Fre 12 Nov 2021 19:00

Kulturgalan

Musik
Kulturkvarteret, Stora Salen, Kristianstad

Kulturgalan 2021 Sakta men säkert börja nu galan ta form. Kommunens kulturpris fick konstnär Maria Börjesson och stipendiet gick till musikartisten Vera Kronbäck. Det ska vi fira!

Vi har nu också klart med kvällens konferencier... David Rix! Kvällens övriga artister håller på att ta form just nu och alldeles snart presenterar vi programmet för en fullspäckad kulturafton. 

Under kvällen passar Café & Bistro att bjuda in till en extra kulturell måltidsupplevelse!

Kvällens specialare är chevré chaud med rosmarinbakade betor med balsamico, fisk- & skaldjursgryta med saffransaioli eller moules marineré toppade med den magiska kryddan galakväll!

Café & Bistro håller har öppet kl. 17.00 ­– 22.00. Passa på att boka ditt bord i förväg för att säkra din plats, mejla: cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring till 044-20 58 88.

 Priser och stipendier som delas ut:

Kristianstads kommuns kulturpris

Priset är på 50 000 kr och tilldelas någon som har utfört värdefulla insatser på kulturens område och som är född, bosatt eller utövar sin verksamhet i kommunen.

Kristianstads kommuns kulturstipendium

Stipendiet är på 25 000 kr och delas ut till yngre, lovande kulturarbetare som är födda eller bosatta i kommunen, som bidrag till fortsatt utbildning eller annan utvecklande verksamhet.

Kristianstadsbladets Kultur- och nöjespris

Ett pris som prisar de lokala kulturröster som har gjort skillnad det senaste året.

Sparbanken Skånes stipendium för ung kulturtalang

Stipendiet är på  7 000 kr. Villkoret är att stipendiaten är max 25 år och född eller bosatt i Kristianstad, Osby, Hässleholm eller Östra Göinge kommuner. I första hand är stipendiet tänkt som stimulans till yngre lovande kulturtalanger, som bidrag till fortsatt utbildning eller till annan utvecklande verksamhet.

Bakgrund till Kulturgalan

Kulturgalan Kristianstad arrangerades första gången 2015 i Kulturkvarteret Kristianstad. Arrangörer var Kristianstads kommun, kultur- och fritidsförvaltningen och Kristianstadsbladet med Musik i Syd. Syftet var att skapa ett arrangemang, en mötesplats och en värdig inramning för utdelning av Kristianstads kommuns kulturpris och kulturstipendium samt Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris. Ambitionen var också att sätta fokus på kultur och kulturaktörer i kommunen.

Arrangörer

Vi som gör detta möjligt är Kristianstads kommun, Kristianstadsbladet och Sparbanken Skåne.