Tor 21 Okt 2021 18:00

Litteratur- & musikkväll – Romsk kväll

Kulturkvarteret, Stora Salen, Kristianstad

Litteratur- & musikkvällar – Minoriteter i Sverige

Välkommen till en litteratur- & musikafton med romskt tema! Vi träffar Sveriges läsambassadör Bagir Kwiek som presenterar romsk historia i Sverige. Vi får även besök av Lelo Nika Jr och Nenad Pavlovic om bjuder in besökarna till en livlig konsert med fart och fläkt i samspel mellan dragspel och sång.

Lelo Nika Jr, Dragspel. En åttonde generationens musiker från en anrik musikerfamilj med rötter i Serbien. En mycket respekterad dragspelare i den romska musikvärlden och rör sig med stor virtuositet mellan jazz, romsk folklore och världsmusik utan att förlora sin personliga stämpel på sin musik. Lelo representerade även Sverige i Dragspelsvärldsmästerskapen 2012. Kvällen till ära har han med sig vokalisten Nenad Pavlovic som är känd för att röra sig mellan traditionell Baltisk musik till popmusik.

Lelo Nika Jr – Dragspel

Nenad Pavlovic – Sång

En presentation om romsk historia i Sverige med Bagir Kwiek

Bagir Kwiek, född 25 oktober 1971, är en svensk redaktör, sakkunnig i romska frågor och Sveriges läsambassadör 2019–2021. Bagir Kwiek arbetar som samhällsvägledare på Romano Center i Göteborg. Han har också initierat den prisade utställningen Vi är romer! på Göteborgs stadsmuseum.

Sponsras av Kulturrådet