Lör 18 Dec 2021 19:00

I Vinterskrud, 19:00

Musik
Kulturkvarteret, Stora Salen, Kristianstad

I Vinterskrud

Lena Willemark/Lisa Rydberg/Lisa Långbacka – tre älskade och välrenommerade sång- och spelkvinnor – bjuder in till en exklusiv julkonsert. Med på scen har dom även Christian 4:s Gymnasium och deras Estetiska Program som kör.

Christian 4:s Gymnasium, och deras Estetiska Program har en lång musikalisk tradition. Sedan 1996 har skolan varje år utbildat duktiga elever i musik. Från och med 2018 erbjuds dessutom en Spetsutbildning inom musik som komplement till musikutbildningen. I de obligatoriska musikkurserna är körsång en viktig del och det är elever därifrån som deltar i detta musikaliska möte.

Innerligt och kraftfullt, julens mest älskade sånger i personliga tolkningar som andas både tidlöshet, tradition och förnyelse.
Upplev en sällsamt uttrycksfull trio i en skrud av himmelska körklanger och låt julfriden infinna sig!

Lena Willemark, sång och fioler, är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammisar och Expressens musikpris ”Spelmannen”. Hon är riksspelman och kompositör, hedersdoktor vid Göteborgs universitet och Högskolan Dalarna samt ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.
www.lenawillemark.com

Lisa Rydberg, fiol, är Riksspelman och Diplomerad barockviolinist. Hon är den första någonsin att ha gått en kombinerad folkmusik- och klassisk utbildning vid Kungliga Musikhögskolan. Hon utgör den ena halvan av hyllade duon Bach på Svenska, samarbetar med artister som Sofia Karlsson, Lina Nyberg och Sarah Riedel och har släppt flera Grammisnominerade album.
Lisa Rydberg är även verksam som solist, kompositör och arrangör.
www.lisarydberg.com

Lisa Långbacka, dragspel, rör sig mellan skilda musikaliska världar. Hon utsågs av STIM till Årets kompositör på Folk- och Världsmusikgalan 2018 och har tidigare varit musikproducent vid Nobelbanketten samt utsetts till Årets Dragspelare. Tidigare samarbeten inkluderar Cullbergbaletten, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och artister som Tomas Ledin. Under 2019 skrev och uruppförde hon på uppdrag av Sveriges Radio P2 beställningsverket Transformationer.
www.lisalangbacka.com