Fre 17 Sep 2021 19:00

Helt Klassiskt- Laura Michelin & Roland Pöntinen

Kulturkvarteret, Bistroscenen, Kristianstad
Helt Klassiskt- Laura Michelin & Roland Pöntinen

Helt Klassiskt- Laura Michelin & Roland Pöntinen
Gemensamt för konserterna i Helt Klassiskt -serien, är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse i kombination med något gott i glaset och på tallriken.


Laura Michelin och Roland Pöntinen

En förtrollande afton med flöjtisten och solistprisvinnaren Laura Michelin och den världskände pianisten Roland Pöntinen som bjuder in till ett uruppförande av Andrea Tarrodi.

Flöjtisten Laura Michelin är vinnare av Kungl. Musikaliska Akademiens solistprisvinnare 2020 och en flitigt anlitad solist som trots sin unga ålder och har spelat med flera nationella och internationella orkestrar. Som solistprisvinnare tar hon nu tillsammans med den världskände pianisten Roland Pöntinen plats på Sveriges kammarmusikscener.

”Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje ….” – löd juryns motivering vid Solistprisfinalen.

Laura är uppvuxen i Norrköping och har fått all sin tidiga musikaliska utbildning där. Hon har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för prof. Tobias Carron och därefter i München för prof. Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather.

Hon ackompanjeras av ingen mindre än Roland Pöntinen, som sedan sin debutkonsert med Kungliga filharmonikerna 1981 har etablerat sig som en av Sveriges mest virtuosa pianister och som solist på den internationella scenen. Roland har frekvent framträtt med några av de mest framstående orkestrarna runt om i världen, som London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris och Los Angeles Philharmonic, och bjudits in till prestigefyllda festivaler som Schleswig-Holstein, Verbier och Mostly Mozart Festival i New York.

Roland har genom sin karriär uruppfört verk av bl.a. Sven-Erik Bäck, Veli-Matti Puumala och Anders Hillborg. 2002 tog han emot medaljen Litteris et Artibus av Kungl. Musikaliska akademin som ett erkännande av ”framstående färdigheter inom det konstnärliga området.”

Helt klassiskt-serien är helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för den erfarne lyssnaren som söker otraditionella former.

Solistpriset genomförs av Kungl. Musikaliska Akademien i samarbete med Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse för svensk musik samt Musik i Syd.

MEDVERKANDE Laura Michelin, flöjt

Roland Pöntinen, piano

PROGRAM

Francis Poulenc

Sonat för flöjt

Claude Debussy

Six Épigraphes Antiques

Erwin Schulhoff

Sonat för flöjt

Lili Boulanger

Nocturne och Cortège

Ingvar Lidholm

Solosonat för flöjt

Sven-Erik Bäck

Solosonat för flöjt

Max Reger

Violinsonat nr 5 fiss-dur

Sigfrid Karg-Elert

Sonat för flöjt Bess-dur

Olivier Messiaen

Le Merle Noir

André Jolivet

Sonat för flöjt
Biljetter släpps i slutet av juni.