Tor 11 Nov 2021 08:00

Nyfiken på? Sömn och hälsa hos barn och ungdomar

Föredrag
Kulturkvarteret, Kristianstad, Bistroscenen

Är du nyfiken på att lära dig något nytt?

Du är hjärtligt välkommen till vår nya föreläsningsserie, Nyfiken på! Här får du träffa fyra forskare från Högskolan Kristianstads fyra ämnesgrupper: Ekonomi, Hälsovetenskap, Lärarutbildningen och Naturvetenskap. Och självklart vid fyra olika tillfällen i Café & Bistro.

Nyfiken på? Är en frukostföreläsning där vi på Kulturkvarteret och Högskolan Kristianstad hoppas att vi kan stilla din hunger både för huvud och mage. Förboka ditt bord och frukosten står serverad vid ankomst eller beställ på plats. När du ”köp biljett” här på sidan. Det är kostnadsfritt och måste göras för att boka din plats till föreläsningen.

Är du sugen på att lära dig något nytt?

Sömn och hälsa hos barn och ungdomar

Gita Hedin, Doktorand Folkhälsovetenskap/Adjunkt Folkhälsovetenskap, Högskolan Kristianstad och Lunds universitet.
Pernilla Garmy, Docent, Biträdande Professor, Barnsjuksköterska, Högskolan Kristianstad och Lunds universitet. Fakulteten för Hälsovetenskap.
Presentation av studier kring ungdomars strategier av en god natts sömn samt vilka hälsofaktorer som påverkar ungdomarna vid otillräcklig sömn.

Gita Hedin är folkhälsopedagog och brinner för förebyggande och hälsofrämjande arbete kring barn och ungdomar, främst i frågor kopplade till sömnvanor, insomni och fysisk aktivitet. Pernilla Garmy har en bakgrund som skolsköterska och forskar om skolbarns sömn och psykiska hälsa.

Fotograf: Joel Andersson

Biljetter släpps inom kort!