Tor 07 Okt 2021 08:00

Nyfiken på? Hur nybörjare lyckas på aktiemarknaden

Föredrag
Kulturkvarteret, Kristianstad, Bistroscenen

Är du nyfiken på att lära dig något nytt?

Du är hjärtligt välkommen till vår nya föreläsningsserie, Nyfiken på! Här får du träffa fyra forskare från Högskolan Kristianstads fyra ämnesgrupper: Ekonomi, Hälsovetenskap, Lärarutbildningen och Naturvetenskap. Och självklart vid fyra olika tillfällen i Café & Bistro.

Nyfiken på? Är en frukostföreläsning där vi på Kulturkvarteret och Högskolan Kristianstad hoppas att vi kan stilla din hunger både för huvud och mage. Förboka ditt bord och frukosten står serverad vid ankomst eller beställ på plats. När du ”köp biljett” här på sidan. Det är kostnadsfritt och måste göras för att boka din plats till föreläsningen.

Är du sugen på att lära dig något nytt?

Hur nybörjare lyckas på aktiemarknaden

Martin Abrahamson, Ekonomie doktor i Företagsekonomi, inriktning finansiering.
"I min avhandling studerar jag nybörjare på börsen i Sverige, både nya företag och nya aktieägare. I Sverige äger nära nog var femte svensk aktier, det gör oss till ett av de länder i världen med allra högst aktieägande. Efter IT-kraschen avtog antalet svenska aktieägare, men det har hela tiden tillkommit nya aktieägare och nya företag. Jag har kartlagt nybörjarna och drar några generella slutsatser kring nybörjare på börsen. Jag började min forskarbana för att jag var nyfiken på nybörjare på börsen, om du också är det (eller inte alls är det men undrar varför alla snackar så mycket om börsen hela tiden) så är du välkommen att ta del av vad min nyfikenhet lett till så här långt."

Martin Abrahamson arbetar som lärare på Ekonomprogrammet med inriktning Bank och Finans. För två år sedan flyttade han med familj till Öllsjö, där de trivs förträffligt och utforskar ännu nya delar av vår vackra kommun. Martin disputerade i september 2020 vid Uppsala universitet där han även arbetar som lärare och forskare i finansiell ekonomi. Hans avhandling, precis som föreläsningen, handlar om aktieägande i Sverige.

Fotograf: Joel Andersson

Biljetter släpps inom kort!