Tor 09 Sep 2021 08:00

Nyfiken på? Smittspridning, nya sjukdomar och antibiotikaresistens

Föredrag
Kulturkvarteret, Kristianstad, Bistroscenen

Är du nyfiken på att lära dig något nytt?

Du är hjärtligt välkommen till vår nya föreläsningsserie, Nyfiken på! Här får du träffa fyra forskare från Högskolan Kristianstads fyra ämnesgrupper: Ekonomi, Hälsovetenskap, Lärarutbildningen och Naturvetenskap. Och självklart vid fyra olika tillfällen i Café & Bistro.

Nyfiken på? Är en frukostföreläsning där vi på Kulturkvarteret och Högskolan Kristianstad hoppas att vi kan stilla din hunger både för huvud och mage. Förboka ditt bord och frukosten står serverad vid ankomst eller beställ på plats. När du ”köp biljett” här på sidan. Det är kostnadsfritt och måste göras för att boka din plats till föreläsningen.

Är du sugen på att lära dig något nytt?

Smittspridning, nya sjukdomar och antibiotikaresistens

Om smittspridning, mer specifikt om Covid-19 och om den mer ”tysta” farsoten antibiotikaresistenta bakterier.

Ann-Sofi Rehnstam Holm forskar inom mikrobiologiområdet, på senare år mest om antibiotikaresistenta bakterier i miljön. Hon har en bakgrund som både biomedicinsk analytiker och cellbiolog, men har disputerat inom akvatisk mikrobiologi. Ann-Sofi har forskat om giftalger, marina bakterier förekomst och ekologi, samt humana bakterier i vattenmiljön. Hon undervisar främst på Biomedicinska analytikerprogrammet, men har också en hel del andra typer av uppdrag, även inom högskolepedagogiska området.

Fotograf: Joel Andersson

Biljetter släpps inom kort!