Lör 08 Maj 2021 11:00

Pettson & Co

Regionmuseet Kristianstad, Kristianstad
Årets stora utställning för alla åldrar! Häng med på äventyr med Pettson, Findus, Mamma Mu och alla deras vänner.

Snickra och pyssla i Pettsons verkstad, prova hinderbana med Mamma Mu, titta på Kattonauten och dröm dig bort …
Här har du mycket att göra: Snickra i Pettsons verkstad och laga mat i hans kök, prova hinderbana och rutschbana med Mamma Mu och Kråkan, titta på raketen som pyser och blinkar, skjut i väg Kattonauten, hitta Mucklorna, lek med Agaton Ömans bokstäver och dröm dig bort i landskapet där Lillebror söker efter sin syster från luftballongen …

Du kan också kika in i författaren Sven Nordqvist skrivar- och skaparlya, och mycket annat.

Pettsontema i butiken och pannkakor i kaféet
På 800 kvadratmeter utställningsyta på Regionmuseet Kristianstad möter du Pettson & Co. I vårt kafé kan du dessutom beställa Findus favoriträtt – pannkakor – och i butiken finns böcker och presenter till dig själv och andra, på temat Pettson och hans vänner.

Visningar för alla åldrar
Varje fredag under perioden 2 juli–20 augusti håller vi visningar för alla åldrar men i första hand för barnen. Start kl. 14.00.
Obs. Begränsat antal deltagare. Information om hur du anmäler dig kommer på vår webbplats.

Tillgängligt
Utställningsscenografin är tillgänglighetsanpassad för alla, med många tillfällen för interaktivitet och lek. Du som använder rullstol, rullator eller har barnvagn använder vår hiss. Tre tillgänglighetsanpassade toaletter finns på entréplan.

Utställningen är baserad på material från Dunkers kulturhus och utställningsscenograf Petter Ljungblad har anpassat den till våra lokaler.

Pris

Fri entré