Tor 18 Nov 2021 19:30

Petrina Solange - Nu är jag här

Kulturkvarteret, Kristianstad, Stora Salen

PETRINA SOLANGE - NU ÄR JAG HÄR ÄR Fråga vem som helst som har lite koll på svenska stand up-scenen och alla kommer svara samma sak. Ingen är roligare än Petrina Solange. Men ända sen starten på sin karriär har Petrina ändå låtit publiken längta. Jättelänge. Men nu är det slut med det. Sveriges roligaste ger sig ut på sin första soloturné.
Petrina är en flerfaldigt prisbelönt komiker och en självklar publikfavorit oavsett stad eller valet av ämne hon pratar om från scenen. Med föreställningen ”Nu är jag här” ger hon sig nu ut på sin första sverigeturné med en helt egen föreställning. Som vanligt är inget ämne fredat. Petrina låter hälsa att publiken kan vänta sig reflektioner och grova skämt kring könsroller, Skånes usla självförtroende, prostitution, aborter och mycket mer.

Petrina Solange är född 1990 och uppvuxen i Degeberga i Skåne. Redan 2013 vann hon Årets Nykomling på Svenska stand up-galan och blev sedan utsedd till Årets Kvinnliga Komiker både 2015 samt 2018. Hon har medverkat i flera säsonger av SVT’s Släng Dig i Brunnen, Parlamentet på TV4 och Confessions på Comedy Central. Hon driver även podcasten Måndag samt ståuppklubben Under Jord i Malmö.
Föreställningen är ca 90 min inkl paus.